Marina Krleža rođena je 1978. godine. Nakon završene Prve gimnazije Varaždin, godinu dana boravi u Londonu.

Potom upisuje studij kroatistike na Filozofskom fakultetu u Rijeci gdje postaje državna stipendistica te dobiva priznanje Društva hrvatskih književnika pri sudjelovanju na Drugom susretu mladih pjesnika i pisaca 2005. godine.

Iste godine objavljuje zbiku poezije “(In)Cognito”, a tijekom studentskih dana i kasnije piše i objavljuje u književnim časopisima u Hrvatskoj i regiji – Književna Rijeka, Re, Podravski zbornik, Književna republika, Treći Trg itd.

Dugi niz godina radi na radiopostajama kao spikerica, novinarka, voditeljica, glazbena tehničarka i urednica nekolicine emisija o glazbi, filmu i književnosti. Na tadašnjem Primorskom radiju uređuje i vodi jednu od prvih hrvatskih autorskih emisija o elektroničkoj glazbi – DJ’z.

Do 2016. godine sedam godina radi kao profesorica hrvatskog jezika u osnovnim i srednjim školama te u privatnim školama za pripreme državnih matura. Nakon toga upisuje studij za specijalisticu internet marketinga u Algebri i prekvalificira se u digitalni marketing jer je moderniji, dinamičniji, kreativniji i izazovniji od prosvjete. Dvije godine radi u digitalnoj marketinškoj agenciji u Zagrebu specijaliziranoj za stomatološke poliklinike, a danas ima vlastitu digitalnu agenciju Lola Digital baveći se marketinškim konzultacijskim uslugama, copywritingom, content marketingom, optimizacijom kampanja, izradom web stranica, ilustracija i grafika te generalno prezentacijom malih i srednjih poduzetnika na društvenim mrežama.

Od studentskih dana (2007. godine), među prvima u Hrvatskoj kupuje .com domenu s vlastitim imenom i prezimenom i stvara vlastiti blog s custom CMS-om, dok većina blogera u to vrijeme piše blogove u sklopu pojedinih hrvatskih novinsko-informativnih portala. Prva je shvatila važnost autentičnosti i stvarala osobni put influencera dok taj pojam još praktički nije ni postojao. Od 2012. godine, među prvima u regiji, počinje uređivati Facebook stranicu Izreke/Quotes s citatnim grafikama, znajući da će takva kratka tekstualno-vizualna forma postati budući trend, ne samo na društvenim mrežama i internetu, već i u nevirtualnom svijetu.

U slobodno vrijeme, osim svakodnevnog bavljenja sportom, piše kolumne za portal Femina.hr na temu ženske seksualnosti (prije toga bila je kolumnistica za Net.hr i portal 100 posto Jutarnjeg lista). Od književnosti najviše voli pisati erotsku prozu i poeziju. Od 2011. do 2013. objavljuje prvi roman na Facebooku u Hrvatskoj nazvan Žena robot kojeg je nekoliko poglavlja objavljeno na portalu Radio Gornji grad te jedno poglavlje u Književnoj republici.

Posljednjih nekoliko godina sudjeluje u javnim raspravama i tribinama na temu feminizma i seksualnosti, a u veljači 2016. pokreće projekt za promicanje detabuizacije i relativizacije heteroseksualnosti i biseksualnosti Seksoteka koji ima oko 20.000 pratitelja na društvenim mrežama te je prvi projekt tog tipa u regiji. Prva je osoba koja je u Hrvatskoj, u svojoj kolumni Seksurbacije, pod imenom i prezimenom pisala o otvorenim vezama, analnom seksu, biseksualnosti i mnogim temama koje su još uvijek tabu.

Frojdovka, velbekovka, filmofilka (David Cronenberg, David Lynch, Woody Allen, Lars von Trier), ljubiteljica likovne i glazbene umjetnosti, psihologije, filozofije, pop kulture i novih informatičkih tehnologija.

Žena ideje i osoba koja nove trendove pionirski pretvara u praksu. Idealistica koji vlastite snove pretvara u stvarnost. Dokaz je da život postaje bolji i kvalitetniji s godinama ako si dovoljno hrabar živjeti ono što uistinu voliš.